Associats

Federació d'Entitats de Cultura Popular i Tradicional de Barcelona Vella i la Casa dels Entremesos

La Coordinadora de Colles de Gegants i Bestiari de Ciutat Vella és una associació federativa multidisciplinària i interdisciplinària barcelonina de cultura popular d’arrel tradicional catalana. Te dos programes principals, que alhora en són marques:

1. La Coordinadora d'Entitats de Cultura Popular i Tradicional de la Barcelona Vella, i

2: La Casa dels Entremesos, Centre Barceloní de Difusió i Producció de Cultura Popular d’arrel Tradicional Catalana. Te 13 entitats associades amb 35 seccions i 853 socis a 1.01.2012 que representen la pràctica, recerca, difusió i producció en els àmbits de: Gegants, nans i capgrossos. Bestiari festiu;: de protocol, de foc i d’animació. Diables, dimonis i malabars de foc. Dansa tradicional, esbarts, bastoners, colles sardanistes i aula de sardanes, formació de dansa tradicional. Falcons. Trabucaires, Músics: grallers, tabalers, flabiolaires, ministrers i altres formacions. Pessebrisme i escola de pessebristes. Comissions de festes. Jocs tradicionals i populars. Arxiu de música i dansa. Arxiu Festiu. Seccions infantils en els diversos àmbits.

Els seus objectius principals, a part de la difusió i la producció de la cultura tradicional des de La Casa dels Entremesos, són la recerca, la producció, la difusió i la realització de les activitats festives tradicionals, recuperades o recreades de Barcelona així com la responsabilització dels aspectes més tradicionals de festes com Santa Eulàlia, Corpus i La Mercè (a més de les dels barris de Ciutat Vella) amb creacions com El Toc d’inici, els Seguicis de La Mercè i de Santa Eulàlia, la Processó de Corpus, la Carassa de Nadal i la responsabilitat i actuacions del Seguici Popular de Barcelona i del Bestiari Històric de la Ciutat.
 

Adreça: 
Plaça de les Beates, 2 - 08003 Barcelona
Tlf.: 
932683531
Tlf.: 
609336296
Fax: 
934261215