Associats

Fundació Paco Candel

La Fundació Paco Candel va ser creada poc abans de la pèrdua de l'admirable autor d'Els altres catalans, que es produí la tardor de l'any 2007, amb la missió de contribuir al procés d'integració dels immigrants a la societat catalana, per compartir el benestar social i laboral, la igualtat d'oportunitats, la cultura i la llengua, tot facilitant el sentiment de pertinença al poble català, partint dels valors inherents a l'obra de l'escriptor i per difondre, promocionar i fomentar el coneixement de l'obra i de la personalitat de Francesc Candel i Tortajada.

Amb la mort de l'autor, es considerà convenient potenciar el coneixement de la seva obra i de l'època que la inspirà, preservar-la i promoure la investigació entorn el seu llegat literari. Tot divulgant el missatge d'unitat i convivència, encara vigent, que inspirà el model de societat sense fissures que sorgí de la transició cap a la democràcia.

El Patronat de la Fundació, que presideix Pere Baltà, està format per Julio Baños, Salvador Cardús, Joana Gardés, Rafael Hinojosa, Immaculada Moraleda, Jordi Pujol, Isabel Clara Simó, Ferran Soriano, Mònica Terribas i Joan Pere Viladecans.

Durant el 2009 la Fundació va adequar la seu social a l'antiga Biblioteca Francesc Candel, on ubicà la primera part de l'any l'exposició itinerant "Candel, la llibertat d'expressió", que posteriorment va ser presentada a Prada de Conflent per la Universitat Catalana d'Estiu, a la Mostra d'Entitats de Barcelona per les Festes de la Mercè i a Can Mercader, de Cornellà de Llobregat.

Actualment s'està desenvolupant el programa "Aquí vivia Paco Candel" amb l'objectiu de divulgar l'obra de l'autor entre el veïnat de l'actual Marina de Sants-Montjuïc, el sector social on residia i que inspirà una bona part de la seva obra. En aquest mateix objectiu, la Fundació ha publicat la "Petita història de Paco Candel" dibuixada per Pilarín Bayés sobre un text de Genís Sinca, que també és autor de "La providència es deia Paco", biografia autoritzada de Francesc Candel de la que la Fundació ha promogut diverses presentacions.

La Fundació atorga el "Memorial Francesc Candel", guardó honorari que consisteix en una escultura de Ferran Soriano, que la Fundació concedeix a personatges amb una trajectòria des del compromís social i cultural que caracteritzà la vida de l'escriptor.

Adreça: 
c/ Mare de Déu del Port, 363, interior Jardins Can Sabater / 08038 Barcelona / el Barcelonès
Tlf.: 
(34) 93 432 45 60