Notícies

Inscripcions per a la trobada d'estudis 'Els paisatges de Paco Candel'

Paco Candel
En el marc del 50è aniversari de la publicació del llibre 'Els altres catalans', la Fundació Paco Candel i el Centre d’Estudis de l’Hospitalet promouen, el proper 25 d'octubre a la Biblioteca Paco Candel de Barcelona, la convocatòria d’una trobada d’estudiosos amb l’objectiu d’analitzar la circumstància sociocultural que va generar l'obra literària i periodística de Candel.

Amb aquest objectiu, la trobada d’estudis ha convidat especialistes en el camp del periodisme, la literatura, la sociologia, l’antropologia, la geografia i l’urbanisme a exposar la seva visió sobre la realitat social que va inspirar a Candel el conjunt de l’obra literària, fent el retrat d’un temps i del país, per acabar inspirant un model de convivència que la societat catalana ha assumit plenament, convertint Els altres catalans en tot un referent, encara vigent mig segle després de la publicació.

La Fundació Paco Candel s'adreça a tothom que pugui aportar dades a la descripció de com era el que s’ha dit “el món candelià” a presentar comunicacions al respecte, a fi d’enriquir el coneixement d’aquest gran autor, facilitant l’anàlisi de la seva trajectòria vital excepcional. També als estudiosos/es de l’àrea urbanística concreta on es va moure i als lectors apassionats de la seva obra, a les entitats integrades en la Coordinadora de Centres d’Estudis de Parla Catalana i als membres de les nombroses associacions amb les quals Candel va sostenir una relació molt intensa, als universitaris de disciplines com les humanitats, la història, l’urbanisme, la geografia, la sociologia, l’antropologia, la literatura i el periodisme, àmbits que Francesc Candel desenvolupà en la seva obra.

Les comunicacions poden ser presentades o enviades a la Fundació Paco Candel fins un mes abans de la trobada d’estudis. El termini quedarà tancat el dia 26 de setembre de 2014. És aconsellable que l’extensió no superi els 10.000 caràcters, a fi de facilitar una possible publicació. Cal lliurar també un resum d’uns mil caràcters per entregar als participants el dia de la jornada. La tramesa s’haurà de fer per correu electrònic, abans de la data indicada, fent constar l’autoria amb nom i cognoms, adreça i telèfon.

Les inscripcions podran realitzar-se fins a una setmana abans de la celebració, tot emplenant el formulari online o descarregant la butlleta i enviant-la a la seu de la Fundació Candel per correu electrònic o postal (c/. Mare de Déu de Port, 363, interior, Jardins de Can Sabaté, 08038 Barcelona). S’ha fixat una quota d’inscripció de 20 euros, que inclou el dinar. Aquesta quota es reduirà a 10 euros per als associats de les entitats convocants, els associats a l’Ens de l’Associacionisme Cultural Català i aquells que puguin acreditar que cursen estudis universitaris o de grau mitjà.

Programa de la trobada

9,00 h. Rebuda participants i entrega de documentació.
9,30 h. Benvinguda
10,00 h. Ponència: Candel periodista, Candel escriptor a càrrec de Jaume Guillamet, catedràtic del Departament de Comunicació de la Universitat Pompeu Fabra.
10,30 h. Ponència: Candel compromès, Candel lluitador a càrrec de Jaume Botey, professor d’Història de la Cultura de la Universitat Autònoma de Barcelona.
11,00 h. Comunicacions i col·loqui.
14,00 h. Dinar.
16,00 h. Ponència: Candel, immigració i arrelament a càrrec d’Andreu Domingo, sotsdirector del Centre d’Estudis Demogràfics.
Comunicacions i col·loqui.
18,00 h. Cloenda.
Conferència Transformació urbanística de l’espai candelià a càrrec de Joan Antoni Solans i Huguet, arquitecte urbanista.
Intervenció dels representants de les institucions.

menú de notícies