Notícies

La primera ‘perla’ de LLuís Puig, nou director del CPCPTC

Lluís Puig. (Font: Creuant)
Com una demostració que la cultura popular i tradicional ja fa temps que està posicionada en el 2.0 de les xarxes socials, d’interactivitat, que proposa com a primer objectiu Lluís Puig i Gordi, nou director del Centre de Promoció de la Cultura Popular i Tradicional Catalana, ens arriba per mitjà de la bústia electrònica una oportuna entrevista que li fan a Creuant, on reconeix sense embuts no saber res de l’Ens de Comunicació Associativa: «Mira que conec bona part del món associatiu i federatiu de la cultura tradicional i aquesta en concret de la qual em parles no sabia de la seva existència.»

El text mereix una visita pel seu interès i perquè és una bona mostra de la trajectòria del nou director i dels projectes inicials del Departament de Cultura, en un àmbit que coneix per mitjà de la seva vinculació al sector professional de la cultura. «Tornaveu» havia demanat per via reglamentària una entrevista al nou director, que ha estat concedida per l'1 de març proper, però l’oportunitat ens obliga a fer aquest exercici de divulgació felicitant els companys de «Creuant» que s’han avançat. Constatem que ells sí coneixen molt de prop la tasca que ha desenvolupat l’Ens de Comunicació Associativa aquests darrers anys i les propostes que van sorgir del I Congrés de l’Associacionisme Cultural Català, que fou convocat per les federacions de la cultura popular i tradicional, més d’una trentena, entre les quals formen part de l’Ens i les que s’hi van adherir.

Complementem la informació divulgant la biografia oficial de Lluís Puig i Gordi, a qui cal desitjar tot l’encert possible en l’exercici de la direcció del CPCPC.

Nascut a Terrassa l’any 1959.
Té estudis musicals, de dansa, de producció audiovisual i d’Humanitats a la Universitat Oberta de Catalunya.
Director artístic del Mercat de Música Viva de Vic des del 2008. Des de 2001 dirigeix l’empresa Vesc (Vèrtex Empresarial de Serveis Culturals SL) dedicada a la cançó, la música i la dansa catalana d’arrel tradicional i per extensió de tota la Mediterrània.
També ha estat director de la Fira Mediterrània de Manresa (1999-2010) i prèviament havia ocupat el càrrec de cap de l'Àrea de Recursos del Centre de Promoció de la Cultura Popular i Tradicional Catalana.
Ha estat sardanista (Minyons d’en Serrat, Asert), dansaire i director de diversos esbarts (Terrassa, Catalunya Dansa, Igualadí, Ciutat Comtal, Rubí). Músic del grup folk Ministrils del Raval i fundador i gestor de diverses entitats culturals terrassenques, com ara Carnavalis, Treure Ball, Ball d’en Serrallonga, Atreu o el Grup d'Estudis sobre la Festa Major de Terrassa. Ha endegat i dirigit el projecte Casa de la Música de Terrassa (junt amb Salt, Mataró, l’Hospitalet de Llobregat i Manresa) i forma part de les taules sectorials d’Indústries Culturals i de Música pel Pacte Cívic per a la Cultura de Terrassa.
Ha publicat diversos llibres centrats en la cultura tradicional: Terregada, apunts sobre folklore de Terrassa; Crònica i Calendari de Dansa Tradicional; Danses de la Terra de la Biblioteca Joan Amades, Calendari de danses tradicionals catalanes, Les festes a Catalunya. A més, ha produït diversos CD i DVD.
És Premi Nacional de Dansa (1984).

menú de notícies