Notícies

Experts en cant coral es reuneixen al Mediterranean Choral Forum

Imatge de la IV Trobada d’Experts en Cant Coral de la Mediterrània
Girona acollirà per primer cop, del 12 al 14 d’octubre, la cinquena edició del Mediterranean Choral Forum, un esdeveniment que reunirà als millors experts en cant coral de la Mediterrània al CaixaForum de la ciutat (edifici Fontana d’Or).

Cantaires, directors i intel·lectuals del món coral mediterrani es donaran cita per compartir experiències i casos d’èxit de cant coral de tots els racons d’aquests territoris.

Així mateix, el divendres 12 d’octubre a les 19h es farà la presentació oficial de la Conferència Veus de la Mediterrània - Mediterranean Voices Conference, que tindrà lloc el juliol de 2013 a Girona, un esdeveniment que reunirà a compositors, solistes i grups de més de 10 països diferents per oferir una panoràmica de les diferents tradicions vocals i corals del Mare Nostrum.

Des del cante jondo d’Andalusia fins a la crida a la pregària d’Istanbul, des del cant sefardita fins als grups vocals sards, passant per les més íntimes formes de cant familiar (cançons de bressol) o les manifestacions vocals més extravertides es donaran cita en aquest esdeveniment de referència internacional.

En les sessions de treball, els assistents al Mediterranean Choral Forum elaboraran un manual de diplomàcia i bones pràctiques per a l’organització d’activitats corals a la Mediterrània, tenint en compte les particularitats de les diferents regions culturals.

El fòrum també permetrà conèixer, de la mà dels propis assistents, els principals projectes corals internacionals que tindran lloc els propers anys a l’àrea de la Mediterrània.

El Mediterranean Choral Forum està organitzat pel Moviment Coral Català juntament amb la Mediterranean Office for Choral Singing i l’Agrupació Coral de les Comarques Gironines, i compta amb el suport de l’European Choral Association – Europa Cantat i l’International Federation for Choral Music.

Més informació de l'esdeveniment i inscripcions

menú de notícies