Notícies

Concentració de balladors per agrair la participació al referèndum

La Plaça Antoni Maria Claret de Sallent acollirà, dissabte 30 de setembre (12:00h), una concentració de balladors organitzada per l’Agrupament d’Esbarts Dansaires. Convocada a la vigília de la convocatòria del referèndum d’autodeterminació de Catalunya, la trobada vol manifestar gratitud a totes les persones que acudiran a la cita electoral.

 

I parlar de tributs de l’Agrupament d’Esbarts Dansaires és molt difícil sense fer referència al Ball d’Homenatge. Creat l’any 2009 pel músic Jaume Arnella i el coreògraf Joan Serra, aquest ball serveix per mostrar el reconeixement a persones i institucions, o bé inaugurar diades destacables. En aquesta ocasió, servirà per mostrar l’agraïment ni més ni menys que al conjunt de ciutadans que, independentment del sentit del seu vot,  s’apropin a les urnes per decidir el futur polític de Catalunya.

Els grups participants, que han de confirmar la seva participació en el correu agrupament@esbarts.cat, assajaran el ball a partir de les 10 del matí al Passeig Biblioteca. Es prega que dones i homes vagin vestits amb camisa blanca i pantalons tipus texans. Ells, preferiblement amb barretina morada a l’espatlla esquerra; elles, amb mantó de color negre.
 
Compromís de l’Agrupament amb el dret a decidir
En un comunicat públic emès el 3 de setembre, l’Agrupament manifestava: “No volem que ningú ens imposi la independència, però tampoc volem que ningú ens imposi la dependència. Si Catalunya ha de ser independent o no, no ho pot decidir una norma, una llei, una clàusula (sovint interpretables). Ho ha de decidir la gent. (...) Per això cal que els catalans anem a votar en el proper referèndum”. En aquest sentit, la federació dansaire emplaça a recuperar els criteris seguits durant la transició, quan es va voler adaptar les lleis al sentir general de la població. “Si el carrer vol votar, les lleis s’hi han d’adaptar”.

La Concentració de Balladors no serà l’única activitat de cultura popular que mostri el suport amb el referèndum de l’1 d’Octubre. Reunides el 23 de setembre al centre cultural Arts Santa Mònica, les federacions integrants del Consell de l’Associacionisme Cultural decidiren impulsar activitats durant la jornada electoral per mostrar el suport a la seva celebració.

menú de notícies