Notícies

La difusió internacional de la cultura popular catalana, més fàcil

Imatge del 29è Aplec Internacional, celebrat a Perpinyà
Excel·lent notícia per a la difusió internacional de la cultura popular.

Mitjançant l’acord firmat entre l’Associació per la Difusió del Folklore (ADIFOLK) i la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA), aquesta es compromet a difondre les activitats programades en relació a l’Aplec Internacional, les Jornades Folklòriques de Catalunya i la Diada d’ADIFOLK a Perpinyà durant un període de dos anys. Ambdues entitats, tanmateix, no tanquen la porta a col·laborar en altres projectes a convenir.

D’aquesta manera, ADIFOLK es garanteix una major cobertura mediàtica del 30è Aplec Internacional 2017, coorganitzat per primera vegada amb la Direcció General de Cultura Popular, Associacionisme i Acció Culturals. La implicació de la CCMA permetrà consolidar la reformulació de l’Aplec Internacional, encaminada a aprofitar l’atracció de les expressions culturals catalanes per fer conèixer Catalunya arreu del món. El programa radiofònic “Mans”, conduït cada cap de setmana a Catalunya Ràdio per Quim Rutllant i Esther Plana, assistirà a Ostrava entre el 30 de juny i el 2 de juliol per poder-ne oferir una cobertura presencial. Segellant aquest compromís, la CCMA vol refermar el seu “compromís amb el foment de la cultura”, i en concret, “el món de la sardana i la cobla”.

L’Smithsonian Festival de Washington
Caldrà esperar fins a l’estiu del 2018 per viure el moment àlgid de la difusió internacional del folklore català. Serà llavors quan se celebri l’Smithsonian Festival de Washington, que comptarà amb la presència de Catalunya com a cultura convidada. Considerat el festival de patrimoni immaterial més important que se celebra arreu del món, acull més d’un milió de visitants en deu dies. ADIFOLK, a través de l’organització del 31è Aplec Internacional a la capital estatunidenca, hi col·laborarà molt directament. 

menú de notícies