Notícies

L’ENS, interlocutor al Pacte Nacional pel Dret a Decidir

Imatge de la trobada (Foto: ACN)
L’ENS de l’Associacionisme Cultural Català ha estat present, juntament amb una quarantena d’entitats del país, a la cimera convocada avui pel President de la Generalitat, Artur Mas, al Parlament de Catalunya que ha servit per constituir el Pacte Nacional pel Dret a Decidir. Un cop més, l’ENS és reconegut com a interlocutor de referència de la cultura popular i associativa de Catalunya.

A la reunió d’avui s’ha constituït el grup promotor que inclou a totes les entitats participants a la trobada i que resta obert a eixamplar-se per incorporar-n’hi de noves. Tal i com ha explicat el President Mas, aquest òrgan serà convocat quan hi hagi novetats en el procés i servirà per cercar l’opinió de la societat civil catalana.

Les entitats presents a la trobada signaran un manifest de consens. L’expresident del Parlament, Joan Rigol, serà l’encarregat de recollir les aportacions de la quarantena d’associacions presents i elaborar una proposta final.

El President Mas ha reclamat “compromís” a totes les entitats participants per fer pedagogia sobre el dret a decidir. En aquesta línia, el President de l’ENS, Antoni Carné, ha explicat que l’entitat serà un actiu per assegurar aquesta voluntat.

De fet, el passat mes de febrer, en el marc de la seva Assemblea General Ordinària de l’ENS, es va aprovar per unanimitat de les federacions membres un manifest on mostrava el seu compromís a "generar un clima d'opinió a favor el dret a decidir" i a "fer pedagogia al conjunt de la ciutadania tot fomentant actituds obertes, participatives, socialment integradores i individualment respectuoses durant el procés".

Carné ha acceptat la presència de l’ENS al grup promotor “amb una voluntat de treball efectiva i amb un esperit proactiu”. “Es tracta d’un fet històric. Per primer cop, el Parlament i la societat civil inauguren un camí conjunt en el futur del país”, ha sentenciat Carné.

L’ENS ha estat present a la cimera juntament amb el Moviment Laic i Progressista, el Centre Internacional Escarré per a les minories ètniques i les nacions, la Taula d'entitats del Tercer Sector Social de Catalunya, l'Associació de Municipis per la Independència, l'Assemblea Nacional Catalana, el Consell Nacional de la Joventut de Catalunya, el CoNCA, la Confederació d'Associacions Veïnals de Catalunya, el Consell de Governs Locals, el Consell Escolar de Catalunya, el Consell Interuniversitari de Catalunya, el Consell de Treball Econòmic i Social de Catalunya, la Federació d'Associacions de Gent Gran de Catalunya, l'Institut d'Estudis Catalans, l'Institut Ramon Muntaner, Òmnium Cultural, la Plataforma per la Llengua, la CECOT i els sindicats CCOO, UGT, Unió de Pagesos, i USOC, entre d’altres.

menú de notícies