Notícies

19/09/17 — El debat sobre les forces armades acostuma a polaritzar posicions. La Tinguda Blanca “Quin exèrcit per a una Catalunya independent”, organitzada el 18 de setembre (19:30h) pel Gran Orient de Catalunya, vol plantejar aquesta qüestió des d’una perspectiva rigorosa i no dogmàtica. El politòleg David Bajona ha estat convidat a la seu dels maçons catalans (Carrer Mallorca 225, baixos; Barcelona) perquè exposi les conclusions del ‘Política de defensa i Estat propi’ (Editorial Base).
15/09/17 — Fixar-se un horitzó llunyà per poder avançar amb pas ferm. Conscients que sense una mirada estratègica és impossible assolir grans objectius, el congrés ‘Catalunya i Futur’ ofereix un fòrum on plantejar els grans reptes que la societat catalana ha d’afrontar sense dilacions. Una àgora pública perquè tots els catalans, independent de les seves opinions polítiques i ideològiques, puguin compartir quines línies estratègiques consideren que han de guiar Catalunya en les properes dècades.
14/09/17 — La Banda Simfònica Manyanet Sant Andreu dilluns 25 de setembre, festiu a Barcelona, oferirà un concert dins del marc de l'Associa't a la Festa, a l'escenari verd de Plaça Catalunya a les 19.15h.
14/09/17 — La història de l'Aplec Internacional d'Adifolk es remunta a l'any 1988, quan naixia aquesta iniciativa amb l'objectiu de donar a conèixer a arreu d'Europa la cultura popular catalana. Amsterdam va ser la primera ciutat, on es va veure només un tast de sardana, però ben aviat es va ampliar el programa per convertir-lo en una gran mostra de grups folklòrics.
14/09/17 — En l’editorial A propòsit del referèndum de l’1 d’octubre, l’Ens de l’Associacionisme Cultural Català manifestava el seu suport a la celebració de la convocatòria. El poble català és l’únic subjecte polític, s’hi defensava, que pot dirimir quin ha de ser l’estatus jurídic òptim per Catalunya: comunitat autònoma espanyola o estat independent.
07/09/17 — Quina relació hi ha entre ser membre d’una entitat i rebre una bona assistència mèdica? O bé entre participar en l’organització d’una Festa Major i gaudir d’un sistema educatiu que garanteixi l’accés a tota la ciutadania? Aparentment cap. I tanmateix, molta. Un país és la gent, les institucions, la cultura, les tradicions i la voluntat de participar en un projecte compartit. Totes les persones que participen en l’organització d’una associació demostren el compromís amb l’entorn més immediat i, per extensió, amb tota la nació.
07/09/17 — La plaça de l'Obradoiro de Santiago de Compostel·la ha brillat el cap de setmana del 2 al 3 de setembre amb les 20 catifes de flors i d'art efímer que 18 grups d'arreu de l'Estat i del món han construït als peus de la Catedral de Santiago. El projecte, anomenat Catifes al Camí de Santiago, Art efímer per a la pau al món, neix de la Comissió Gestora Internacional d'Entitats Catifaires d'Art Efímer, presidida per la Federació Catalana de Catifaires, que ha aglutinat tots els grups participants.
05/09/17 — L'Ens de l'Associacionisme Cultural Català busca llicenciat universitari en informàtica o amb grau superior de formació professional d'informàtica per incorporar-se a partir de mitjans de novembre. Els interessats han de tenir entre 22 i 29 anys i ser beneficiaris del Sistema Nacional de Garantia Juvenil, inscrits com a Demandants d'Ocupació No Ocupades (DONO), en el Servei Públic d'Ocupació de Catalunya.
05/09/17 — Seguint els criteris de les edicions anteriors, els treballs presentats han de tenir un caràcter eminentment pràctic –això significa, mostrar les bones pràctiques o projectes de l’organització candidata—i versar sobre l’eix temàtic de l’Any Unesco, enguany dedicat al Turisme Sostenible per al Desenvolupament.
04/09/17 — Dijous 14 de setembre a les 18h es presentarà a Girona l’informe Panoràmic 2016, que enguany mostra per primera vegada les dades sobre associacions i entitats del tercer sector al llarg de tota Catalunya. La presentació, a la sala Auditori de la Generalitat Josep Irla, estarà dedicada a les comarques gironines, de manera que amb la presentació del Panoràmic, s’exposaran les dades que la Fundació Ferrer Guàrdia, copartícep del projecte, ha recollit per a l’estudi, que és una fotografia de l’estat de les entitats catalanes el 2016.

Filtra per categoria