Incentivar el cant coral entre els joves, donar a conèixer la rica tradició musical catalana, oferir l’oportunitat a nous talents d’ensenyar les seves obres i i proporcionar nous repertoris als cors. Aquest són els objectius del 2n Concurs de Composició Jove de Catalunya que s'adreça als compositors i compositores fins als 35 anys. El certamen, convocat per Corals Joves de Catalunya, proposa enguany una temática sacra.

El concurs s’adreça als compositors i compositores residents a Catalunya fins als 35 anys (complerts al 2019). Les obres hauran de ser originals i inèdites, i hauran de ser de temàtica sacra, sobre textos en llatí o català. S’estableixen tres modalitats: cor de veus mixtes SAB/SATB amb acompanyament d'orgue o piano (màxim 4 veus sense divisi); cor de veus iguals SA/SSA amb acompanyament d’orgue o piano (amb o sense divisi puntuals fins a SSAA), i finalment cor de veus mixtes SAB/SATB a capella (amb o sense divisi puntuals).

El jurat es fixarà especialment en l’adequació de l’obra a les característiques del gruix dels cors de la Federació. En el cas de les dues primeres modalitats, el jurat valorarà positivament que l’acompanyament pugui ser interpretat amb qualsevol dels dos instruments.

Els participants poden presentar la partitura completa per quadruplicat físicament al domicili social de la Federació (C/Victor Balaguer, 5, de Barcelona) fins al 15 de maig. El seu veredicte es comunicarà als autors guanyadors i es farà públic a la pàgina web de la Federació i a les seves xarxes socials. 

Els premis, un per cada modalitat, consistiran en una recompensa de 300€, la publicació de l’obra i la possibilitat de la seva estrena si la federació ho considera oportú.

Consulteu les bases i tota la informació en el següent enllaç.