Segons estableixen les bases, el concurs comptarà amb la participació d’entre cinc i deu colles, cadascuna de les quals podrà presentar únicament una coreografia, que haurà de ser pròpia o de nova creació. La música serà interpretada en directe. Les colles interessades poden formular la inscripció fins al primer d’octubre a través del formulari habilitat en el web de l’ACGC.

En aquest, caldrà fer constar el nom de l’entitat i els gegants que hi participaran, la partitura que s’interpretarà, un enllaç on poder visualitzar el ball, i opcionalment una coreografia escrita d’aquest. El jurat estarà conformat per persones amb coneixements de música popular i tradicional, coreografia i balls de gegants i característiques tècniques i físiques de les figures.

En el procés de deliberació, s’avaluarà l’execució del ball (passos, ritme, figures, coreografia), l’execució musical (harmonia, ritme, afinació...), la coordinació entre músics i balladors, la tipologia i característiques de les figures i la seva adequació al ball, i com a resultat de tots els elements anteriors, l’efecte estètic aconseguit. Les tres millors propostes seran recompensades amb 600, 350 i 200 € respectivament.

Diumenge 3 d’octubre, l’ACGÇ anunciarà les colles que participaran en el concurs. Una setmana més tard, el dia 10, Moià prendrà el relleu de Barcelona (2016) i Amer (2018) com a tercer municipi amfitrió del Concurs Nacional de Balls de Gegants.