La Societat Musical La Lira Ampostina i la Unió Filharmònica, amb la col·laboració de la Federació Catalana de Societats Musicals, proposen dues iniciatives per poder gaudir de la música i celebrar aquesta diada atípica de Sant Jordi des de casa. Per una banda, un vídeo d’una interpretació de la sardana El Cant de la Senyera, a càrrec d’una trentena de músics, i per una altra, un concert de la Santa Espina en directe des dels balcons.
El Cant de la Senyera a les xarxes i des de casa
Els músics de la Lira Ampostina, dirigits pel seu director, Octavi Ruiz, interpreten en un vídeo l’arranjament per a banda d'El Cant de la Senyera, sardana amb música de Lluís Millet i lletra de Joan Maragall.

El vídeo s’ha creat en les condicions actuals de confinament, de tal manera que s'ha enregistrat cada músic a casa seva, seguint les indicacions del director. L’obra ha estat possible unint en forma de mosaic totes les gravacions, de tal manera que es crea la il·lusió de la interpretació conjunta. Cal destacar la col·laboració dels músics de la Societat Musical La Lira Ampostina, encarregats de l’enregistrament i edició de la peça, que també ha comptat amb la col·laboració de la Federació Catalana de Societats Musicals (FCSM).

La Santa Espina als balcons
A la ciutat d'Amposta els músics de les dues bandes del municipi, la Unió Filharmònica i la Societat Musical La Lira Ampostina sortiran als balcons per celebrar Sant Jordi amb la interpretació de la sardana La Santa Espina. Serà dijous, 23 d’abril, a les 19:00 h.

I és que, des de l’inici del confinament, a moltes poblacions de Catalunya, la música de les bandes s’ha traslladat dels carrers als balcons. Dos o tres dies per setmana els músics surten als balcons tot interpretant diferents obre o peces que prèviament, per les xarxes, determinen, i en alguns casos han realitzat vídeo concerts amb la participació de tots els músics de les entitats des de casa seva.

La FCSM ha realitzat una crida a les seves bandes federades i ha posat a disposició de totes elles les partitures i particel·les amb l’objectiu que el màxim de poblacions s’hi adhereixin, encoratjant a les entitats i als músics d’arreu de Catalunya a participar-hi, en honor a la Diada de Sant Jordi i tots els valors que representa, el seu significat i sentit, del seu simbolisme, del reconeixement de la cultura i l’amor, del respecte i l’amistat.