Timón presentarà quatre estrenes al Palau de la Música: una  obra d’encàrrec sobre textos de l’activista Greta Thunberg (23 de gener de 2021); una peça inspirada en textos de la popular escriptora Irene Solà, autora de Canto jo i la muntanya balla.  (6 de febrer); una cantata que comptarà amb la participació dels cors de l’Orfeó Català, sota la direcció escènica de Paco Mir (25 d’abril); i com a cloenda al cicle, un tribut al cèlebre compositor nord-americà John Williams (21 de juny), reconegut com un dels millors compositors de bandes sonores de les darreres dècades.

Llicenciat en Composició a l’Escola Superior de Música de Catalunya, Timón és reconegut per la capacitat d’oferir propostes sardanistes singulars, capaces de sumar sonoritats procedents de les bandes sonores, els cors i la música simfònica. Des de fa cinc anys treballa a Los Ángeles, on compon música per a la indústria cinematogràfica. Preguntat per la seva experiència a Hollywood, el compositor de Castelló d’Empúries lamenta la creença, àmpliament compartida en l’àmbit periodístic, que treballa per la indústria cinematogràfica és més prestigiós que fer sardanes o música per a cobla.

Entre altres reconeixements, Timón ha guanyat el prestigiós Premi Jerry Goldsmith en sis ocasions i múltiples reconeixements en certàmens sardanistes, entre els quals el concurs La Sardana de l’Any, convocat anualment per la Confederació Sardanista de Catalunya.