'Ens de l'Associacionisme Cultural Català ha acollit a la seva nova seu social del carrer València 558, 6è 1a (Barcelona), una sessió pràctica sobre la Llei Orgànica de Protecció de Dades (LOPD) i la seva aplicació pràctica, duta a terme per l'experta Eva Maria Cortés.

La sessió, celebrada dijous 21 de setembre de 19h a 21h, ha estat dedicada a les associacions i entitats de la cultura popular. I ha servit per entendre alguns dels conceptes principals de la LOPD i també amb un ull posat en la implantació del nou reglament regit per la Unió Europea, que es posarà en funcionament a partir del 25 de maig de 2018. Aquest nou reglament incorpora algunes novetats com la limitació temporal del tractament de les dades.

Gràcies al didactisme d'Eva Maria Cortés les entitats han conegut un primer tastet sobre una llei, la LOPD, que és obligat complir-la. I més en col·lectiu que tracta tantes dades com són les associacions culturals.

La jornada formativa Llei de Protecció de dades. Conceptes bàsics i principals novetats del reglament europeu ha estat possible gràcies a la col·laboració del Diputació de Barcelona