Reconèixer i prestigiar tota la feina de les entitats culturals que col·laboren cada any en les activitats organitzades per l’Associació per a la Difusió del Folklore. Aquest és l’objectiu de la 2a edició de la Gala de l’Any, que arribarà dissabte 30 de novembre a la sala del Blat de Gironella. Durant la cerimònia, que comptarà amb una àmplia representació de la cultura popular de la localitat del Berguedà, es coneixeran el grup, la federació i la persona guardonats amb els Premis Adifolk de l’Any.

La gala s’obrirà a les 18.30 hores amb un espectacle de cultura popular on participaran una desena d’associacions de la vila berguedana. Seran els Geganters i Grallers de Gironella, la coral infantil Les Veus, la coral Estel, la coral V9, l’esbart Sant Jordi, el grups de teatre La Paparra i La Closca, el grup de poesia Calamars en Tinta, la banda de música de l’Escola de Música de Gironella i el Pubillatge de Gironella. Els acompanyaran el Foment de les Tradicions Catalanes representat per la Pubilla i l’Hereu de Catalunya i la resta de Títols Nacionals d’aquest 2019.

Balanç de l’any 2019
Durant la cerimònia es farà un repàs de la tasca realitzada durant l’any, amb els principals esdeveniments, entre els que destaquen el 32è Aplec Internacional a Copenhaguen (Dinamarca), la tercera edició de la Diada d’Adifolk a Perpinyà, emmarcada dins els actes de la “Capital de la Sardana 2019”, les 47es Jornades Internacionals Folklòriques de Catalunya, així com també la participació d’Adifolk en món de la cultura popular arreu de Catalunya.
Un del moment més esperat serà el lliurament dels Premis Adifolk en les tres categories de  Personalitat de l’Any,  Grup de l’Any i a la Federació de l’Any. També es donarà a conèixer la ciutat europea que acollirà el 33è Aplec
Internacional 2020, la gran mostra de la cultura popular catalana a l’exterior.