L'Agrupació de Penyes i Comissions Taurines de l'Ebre celebra per vuitè any consecutiu la Gala Taurina 2019, l'esdeveniment més important de la temporada de bous del territori ebrenc. La gala, que se celebrarà al Delta Hotel de Deltebre (Baix Ebre) l'1 de febrer a les 20.30 hores, distingirà amb tretze premis i cinc reconeixements a penyes, comissions, ramaderies i persones vinculades amb aquesta tradició popular.

Any rere any, la Gala Taurina de les Terres de l'Ebre es consolida com un esdeveniment de referència per a totes aquelles persones aficionades a la festa dels bous. Durant el transcurs de la vetllada, que tindrà lloc al Delta Hotel de Deltebre l'1 de febrer a les 20.30 hores, es lliuraran els VIII Premis Taurins Terres de l'Ebre. Aquests guardons volen reconèixer la tasca d'aquelles penyes, comissions, ramaderies i persones vinculades amb aquesta tradició popular que hagin destacat de manera rellevant. En total es repartiran un total de tretze premis i cinc reconeixements, i els guanyadors hauran estat votats prèviament per les diferents penyes i comissions de la zona.

Constituïda oficialment com a federació des de l'any 2019, l'Agrupació de Penyes i Comissions Taurines de les Terres de l'Ebre aglutina gairebé a totes les penyes i comissions que organitzen festes amb bous a les Terres de l'Ebre. En paraules de la mateixa agrupació, la jornada vol ser "festiva, reivindicativa i de germanor d'aquesta expressió cultural i festiva arrelada i participativa als pobles i ciutats de les Terres de l'Ebre". Totes aquelles persones interessades a assistir a la gala poden fer la reserva fins al 26 de gener contactant amb els membres de l'Agrupació o enviant un correu electrònic a apctte@gmail.com.