Concerts, tallers, ponències i taules rodones per compartir informació, experiències i descobrir la riquesa de la vida coral de Lisboa i Portugal és l’objectiu del Mediterranean Choral Forum, una trobada que s’adreça a compositors, directors, organitzadors de festivals, cors i cantants, etc. La trobada serà Centre Cultural de Belém i acollirà una nova edició del Festival de Coros de Verão, una cita anual que aplega cors de àmbit internacional.

El fòrum s’inaugurarà divendres 21 de juny a les 21h amb l’estrena mundial de Linhagem, del compositor portuguès Eurico Carrapatoso. L’obra, un homenatge a Magallanes quan es compleix 500 anys de la seva volta al món, viatja a l’època de les grans navegacions i dels grans exploradors, i és basa en poemes de Fernando Pessoa, Antonio Machado, D. Dinis, Joam Zorro, i Camilo Pessanha. El concert serà interpretat pel Coro Participativo i l’Orquestra Filarmonia das Beiras, dirigides pel mestre Paulo Vassalo Lourenço i amb els solistes João Rodrigues (tenor) e Cecília Rodrigues (soprano). Serà a l’Auditori Principal de Centre Cultural de Belém.

La jornada de dissabte estarà dedicada a les presentacions i ponències, sobre la història de moviment coral a Portugal o el sistema educatiu musical, i amb trobada amb els compositors Carrapatos i Tiago Marques.

Diumenge al matí s’han previst tallers sobre música tradicional d’Alentejo i cant polifònic tradicional i portuguesa i cant tradicional, i presentacions dels projectes per part dels cors participants.

El fòrum, organitzat pel Moviment Coral Català, Coros Portugal – Portuguese Association For Choral Music i Mediterranean Offic For Choral Singing, coincidirà amb la 8a edició del Festival de Coros de Verão, que es farà a diferents espais del districte de Belém, al monestir dels Jerònims i a l’auditori del Centre Cultural.

Consulta el programa en aquest enllaç. Més informació i inscripcions contactant amb el Moviment Coral Català, al telèfon 93 319 67 28 o al correu mcc@mcc.cat