Excel·lent notícia per a la promoció dels col·lectius de cultura popular. La pàgina corporativa de l'Ens de l'Associacionisme Cultural Català (ENS) incorpora importants millores estètiques i en la navegabilitat de l'usuari. Una rentada de cara que coincideix amb la creació de perfils de la confederació cultural a les xarxes socials Facebook i Twitter.

El portal, adaptable a qualsevol dispositiu mòbil, ofereix nínxols diferenciats per a les 31 entitats que conformen l'ENS. Cadascuna d'elles gaudirà d'un espai propi on el lector podrà consultar informació corporativa -dades de contacte, història, perfils a les xarxes socials, etc. - i llegir notícies sobre els projectes que compten amb la seva participació. En la mateixa línia divulgativa, la web compta amb una agenda comuna on s'anunciaran totes les activitats impulsades per les federacions de cultura popular. D'aquesta manera, es desitja complementar la tasca desenvolupada des de l'Agenda de l'Ens (www.agendaens.cat), on cada any es divulguen més de 7.000 activitats celebrades arreu de la geografia catalana. 

Des de la constitució de l'entitat l'any 2005, l'Ens de l'Associacionisme Cultural Català ha vingut desenvolupant múltiples projectes de caràcter transversal: jornades formatives, convocatòria de la Beca d'Estudis de l'Associacionisme Cultural, publicació de la revista Canemàs, o bé l'enviament de píndoles d'assessorament, entre altres. Gràcies a la catalogació de tot el material històric, aquest pòsit acumulat serà fàcilment accessible per a totes les persones interessades.
 
Oberta la convocatòria dels III Premis Antoni Carné
Els Premis Antoni Carné de l' Associacionisme Cultural Català s'han consolidat ràpidament en un dels vaixells insigne de l'ENS. Per a fer palesa aquesta importància, s'ha creat una secció específica on es pot consultar la descripció, les bases i els guanyadors històrics.  

Així, coincidint amb la presentació pública del web, s'ha obert la convocatòria de la tercera edició dels guardons. Les bases contemplen diferents tipologies de categories: dues que s'escolliran per elecció directa del Jurat (Premi Ens a la Persona i Premi Tornaveu al Mitjà de Comunicació) i quatre que es dirimiran entre les candidatures presentades al correu "premis@ens.cat" (Premi BBVA a l'Entitat, Premi Previsora General al Programa, Premi Arç Cooperativa a l'Activitat, i Premi a la Iniciativa Innovadora).

Per a facilitar l'elaboració i avaluació de les candidatures, que podran ser presentades fins al 31 d'agost, els candidats hauran d'omplir un formulari facilitat per l'ENS a la mateixa pàgina corporativa.