A la plaça de l’Àngel, al barri Gòtic de Barcelona, la característica façana de fusta i vidre i el rètol de La Colmena formen part del paisatge urbà fa més de 150 anys. L'emblemàtica pastisseria és una de les més antigues de la ciutat, i des dels seus antics aparadors de fusta encara despatxen especialitats com el torró de crema o els bolados, i sobretot els famosos caramels, que els obradors segueixen elaborant de forma totalment artesana.

Representants de la Federació Catalana de Pessebristes (FCP) van desplaçar-se del 10 al 12 de maig a Aachen per assistir a una reunió de la Universalis Foederatio Praesepistica (UN-FOE-PRAE), nomenclatura llatina de la Federació Internacional de Pessebristes.

Els participants de la trobada van valorar l'evolució de la candidatura perquè el pessebrisme sigui inscrit en la Llista Representativa del Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat segons la UNESCO. L'elaboració de l'expedient està sent coordinat per entitats d'Itàlia, Espanya, Alemanya, Catalunya, País Basc, Àustria i la República de Malta, Estan que es responsabilitzarà de la presentació formal de la candidatura.

La delegació catalana a Aachen va estar formada per Albert Català, president la FCP; Josep Maria Porta, president de l'Associació de Pessebristes de Barcelona; Carles Tarragón, president de la Federación Española de Belenistas; Antoni Garí, membre de la Junta Directiva de la UN-FOE-PRAE; i Josep Roure, representant l'Asociación Belenista de Gipúzkoa. Tots ells van assistirs a l'acollidora recepció institucional que va oferir el Consistori alemany.

Entre el 15 i el 19 de gener de 2019, la ciutat colonesa serà la seu del 21è Congrés Internacional de la UN-FOE-PRAE, organitzat per Bèlgica, Holanda i Alemanya. Els pessebristes catalans que vulguin participar-hi han de comunicar-ho a la FCP abans del 30 de maig. El programa del Congrés ja pot consultar-se a un web expressament habilitat per l'ocasió.