Convocats per la Fundació Lluís Carulla, els Premis Francesc Candel recompensen anualment tres projectes que treballen en la inclusió social a través la cultura. Durant l’acte de lliurament de la 14a edició, celebrat el 9 d’octubre al Convent dels Àngels de Barcelona, es va reconèixer la feina desenvolupada per l’Institut Diversitas, la Casa Àsia i l’Escola Comunitària de Formació Permanent La Troca. Cadascuna de les institucions va ser recompensada amb 12.000€.

L'Institut Diversitas de Barcelona va ser reconegut gràcies al projecte ‘Vincles per la diversitat’, que promou el coneixement mutu i l'eliminació d'estereotips a través d'espais en què persones molt diverses realitzen activitats inspirades en disciplines artístiques.

'Aprenem. Famílies en xarxa' de Casa Àsia, convida als fills a fer de mestres dels seus pares. Una forma de facilitar la integració de persones adultes de diversos orígens amb l'aprenentatge de la llengua i la cultura de la societat d'acollida.

Finalment, el jurat va reconèixer l'escola de formació comunitària La Troca, ubicada a Sants. Per afavorir la inclusió i la cohesió social entre persones d'edat i orígens divers, en aquest centre tots els participants formen part del procés formatiu.

El lliurament dels premis va ser amenitzat amb les actuacions de l’Escola de Músics i JPC de Barcelona i els Musicals Choir. L’esdeveniment va ser conduït per la periodista Rita Marzoa i també va comptar amb la conferència de l’activista social Miriam Hatibi, portaveu de la Fundació Ibn Battuta.