El Delta Hotel de Deltebre (Baix Ebre) ha acollit la vuitena edició de la Gala Taurina, la gran festa de la temporada de bous del territori ebrenc. L'esdeveniment distingeix i homenatja cada any a diverses penyes, comissions, ramaderies i persones vinculades amb aquesta tradició popular a través dels Reconeixements Taurins Especials, els Premis Taurins de les Terres de l'Ebre i els Premis Fotogràfics.

Nit de moltes emocions a la VIII Gala Taurina de les Terres de l'Ebre. L'esdeveniment, que s'ha celebrat al Delta Hotel de Deltebre (Baix Ebre), ha distingit amb sis Reconeixements Taurins Especials les poblacions de l'Aldea, Ulldecona, Paüls i Vidreres per la seva implicació amb la festa dels bous. L'advocat de l'Agrupació de Penyes i Comissions Taurines de les Terres de l'Ebre (APCTTE) David Porres, i el programa de televisió Toro en la piel de Movistar també han rebut aquestes distincions.

Els ajuntaments de Paüls (Baix Ebre) i d'Ulldecona (Montsià) han estat premiats per haver recuperat a les seves poblacions la modalitat del bou capllaçat. Concretament, la localitat d'Ulldecona feia 130 anys que no duia a terme aquesta pràctica. Tot i no formar part de les Terres de l'Ebre, la població de Vidreres (Girona) també ha rebut un reconeixement especial per la seva lluita activa en la defensa dels bous i per voler mantenir viva aquesta tradició al seu territori.

Les Festes de l'Ermita de l'Aldea, que se celebren del 31 de maig fins al 10 de juny, han estat reconegudes per la seva singularitat. Es tracta de l'única festa amb bous que se celebra dins del claustre d'una ermita. A més, a les arcades i les balconades del claustre s'hi han construït grades per tal que el públic pugui assistir-hi. L'advocat de l'APCTTE, David Porres, també ha estat distingit per la seva tasca voluntària i desinteressada en defensa dels bous, especialment en aquests últims temps. L'últim reconeixement de la nit ha estat pel programa de televisió Toro en la piel del canal Movistar+, que va dedicar un dels seus capítols a la tradició dels bous a Amposta. El guardó també ha volgut destacar aquest espai per la seva tasca de difusió a escala nacional de les festes amb bous a les Terres de l'Ebre.

La gala també ha lliurat els Premis Taurins de les Terres de l'Ebre, conformats per dotze categories i votats pels socis, i els Premis Fotogràfics, atorgats per un jurat professional. L'Agrupació de Penyes i Comissions Taurines de les Terres de L'Ebre ha constatat un cop més el seu èxit organitzant aquest esdeveniment, que ha aplegat més de 400 persones aficionades als bous i ha aconseguit la participació més alta de la història de la gala.