La Sala Petita del Palau de la Música Catalana acull aquest vespre el concert de presentació de l’edició discogràfica de les sardanes per a cobla del mestre Juli Garreta i Arboix. Es tracta d’una obra en cinc volums que recull 62 peces del reconegut compositor que va aconseguir donar a la sardana el prestigi i reconeixement internacional. El concert comptarà amb la participació de la Cobla de Cambra de Catalunya, el pianista Albert Guinovart i la soprano Marta Valero, sota la direcció de Bernat Castillejo.

Segons una dita popular, “hi ha tres tipus de sardanes: les que no tenen qualitat, les que sí que en tenen, i les d’en Garreta”. El mestre de Sant Feliu de Guíxols, qui està considerat un dels referents de la sardana, és el protagonista del concert que celebrarà avui a les 19.30 h el Palau de la Música. S’hi presenta el darrer dels cinc discos de la integral "Juli Garreta i Arboix. Les sardanes per a cobla", una obra ambiciosa que recull les 62 sardanes per a cobla del catàleg de Garreta. Es tracta d’un projecte de més d’una dècada, que ha estat enregistrat per diferents formacions de la Cobla de Cambra de Catalunya, amb un total de 70 intèrprets procedents de tot el territori. Segons el music sardanista Josep Maria Serracant, qui s’ha encarregat de la composició musical -juntament amb Jesús Ventura-,  “discogràficament és el més gran que s'ha fet mai al món de la cobla”.

En el concert d’avui, la Cobla de Cambra de Catalunya interpretarà 1 peça de cada disc, que permetran apreciar l'evolució musical de Garreta al llarg de la seva vida. A més, sonaran 5 cançons per a veu i piano, en què actuaran el conegut músic i compositor Albert Guinovart i la soprano Marta Valero. Hi intervindran Maria Àngels Blasco, directora general de la Direcció General de Cultura Popular i Associacionisme Cultural de la Generalitat de Catalunya; Mariona Carulla, presidenta de l'Orfeó Català; Josep Maria Serracant i Jesús Ventura de Músics per la Cobla i Anna Costal, doctora en Musicologia.

L'entrada és gratuïta i es poden reservar a través de la secretaria de la Confederació Sardanista de Catalunya al 93 319 76 37 o al correu electrònic mpc@musicsperlacobla.cat.

Aquesta presentació l'organitzen Músics per la Cobla i el Palau de la Música Catalana i compta amb el suport del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, l'Obra Social 'laCaixa', la Confederació Sardanista de Catalunya i l'Auditori Pau Casals.