Les xifres de la 38a Trobada de Bandes de Música de Catalunya, prevista el dissabte 19 d'octubre a Terrassa, són d'aquelles que fan goig. 35 formacions i gairebé 1.900 músics se citaran a la capital del Vallès Occidental per a participar d'una de les cites més importants del calendari festiu del Principat.

Organitzada per la Federació Catalana de Societats Musicals (FCSM) i l'Agrupació Musical Sant Josep de Terrassa, la Trobada vol posar èmfasi en els elements de patrimoni cultural immaterial inherents als conjunts, com ara la tradició oral o els rituals festius i musicals.

El programa de la Trobada començarà amb set concerts simultanis a sengles districtes de Terrassa (12:00h). Concretament, estan contemplades les actuacions de la Banda de l'Associació Musical de Sabadell al Parc Sant Jordi; la Banda de Música de Sant Llorenç de la Galera a la plaça Can Anglada; l'Associació musical Verge dels Prats de l'Aldea la plaça Segle XX; la Banda La Valenciana a la plaça de l'Assemblea de Catalunya; l'Associació Banda-Cobla del Col·legi Santa Maria de Blanes a la plaça Lluís Companys; la Banda Municipal de Lleida a la plaça Cipriano García; i la Banda de Música de Benissanet a la plaça Iberia.

Com és habitual, el plat fort de la Trobada consistirà en una cercavila que comptarà amb el concurs de totes les bandes participants (16:00h). El recorregut transcorrerà des de l'Escola Pia (carrer del Col·legi 14) fins al Parc dels Catalans, on l'Agrupació Musical Sant Josep de Terrassa i la Banda de Terrassa interpretaran una peça conjunta com a cloenda.