Més de mig milió de catalans estan associats a una entitat cultural, i participen així activament en l’enriquiment de la vida dels seus pobles, viles, barris o ciutats. Fer visible aquest dinamisme és l’objectiu del Dia de l’Associacionisme Cultural (DASC), que se celebra cada any el 4 de juny. Al voltant d’aquesta data, organitzacions i equipaments del tot el territori obriran les seves portes i oferiran activitats especials, des de concerts, tallers, assajos oberts, etc., per mostrar la seva tasca i compartir el seu entusiasme amb tots els ciutadans.
L’edició més ambiciosa del DASC

La celebració del Dia de l’Associacionisme Cultural 2019, organitzada pel Departament de Cultura de la Generalitat, espera convocar més entitats participants, més activitats i més públic. Per això, si altres anys la celebració durava tres dies, l’edició d’enguany s’amplia de l’1 al 10 de juny. Durant aquests deu dies, ateneus, casals, locals castellers i de sardanistes, orfeons i altres equipaments organitzaran unes portes obertes per convidar a tots els ciutadans a entrar i conèixer seva tasca.

Per aquestes jornades, s’estan preparant tot tipus d’activitats, des de ballades i classes obertes de sardanes, teatres i concerts, assajos d’esbarts de dansa i de castellers, fins a tallers de composició de catifes de flors o de puntes, passant per visites guiades als equipaments, exposicions, xerrades. En aquest enllaç podeu consultar totes les activitats que s'han programat per aquells dies.

L’Ens també se suma a aquesta edició del DASC i el 5 de juny presenta una nova Conferència de l’Ens, amb un ponent d’excepció, l’escriptora, traductora i activista feminista. Olid està convidada a parlar de com el feminisme avui és més viu i necessari que mai perquè la discriminació cap a les dones s’ha tornat més subtil i difícil de detectar, i del seu últim llibre, Feminisme de butxaca: kit de supervivència.

Acte institucional

El dijous 6 de juny a la tarda es farà l’acte institucional al Casino l’Aliança del Poblenou, on participen representants d’entitats del món de l’associacionisme cultural, de la consellera de Cultura, Maria Àngela Vilallonga, i la directora general de Cultura Popular i Associacionisme Cultural, Maria Àngels Blasco. Hi haurà diverses actuacions i l’antropòloga Josefina Roma hi parlarà sobre memòria i cultura popular. Durant l’acte també es s’entregaran diplomes a les entitats culturals que enguany celebren aniversaris destacats.

Podeu inscriure la vostra entitat al Dia de l’Associacionisme Cultural Català en aquest formulari. El termini finalitza el dilluns 20 de maig.