El Cor Jove Nacional de Catalunya (CJNC) ha viscut un estiu intens. Després d’unes intenses jornades d’assaig a Barcelona, els trenta-dos cantaires han ofert concerts a l’Europa Cantat Festival celebrat a Eslovènia (20 de juliol), en el Festival de Música Antiga dels Pirineus (30-31 juliol), i a l’església de Sant Nicolau de Malgrat de Mar (1 d’agost).

Pere-Lluís Biosca va assumir la direcció del novè Cor Jove Nacional amb un repte important: que els membres del grup s’apropessin a un gènere, la música sacra, no gaire habitual per ells. El repertori finalment triat alterna peces d’autors barrocs -Palestrina, Cererols, Monterverdi, Valls – i compositors contemporanis catalans: Mariona Vila (Liber Generationis), Albert Guinovart (Dixit Dominus), i les obres d’estrena de Joan Magrané (Post dies octo) i Bernat Vivancos (Goigs de Nostra Dona)

Tota aquesta experiència quedarà immortalitzada gràcies a l’enregistrament del segon treball del CNJC. Es preveu que el treball sortirà al mercat a principis de 2022, coincidint amb les darreres actuacions del cor a Vilafranca del Penedès i a l’Auditori de Barcelona, en el marc del Festival Emergents.

El CJNC és un projecte formatiu del Moviment Coral Català, que compta amb el suport del Departament de Cultura i la Diputació de Barcelona