L’editorial La Musca acaba de publicar el conte Els Pastorets i la samarra d’en Getsè, una novetat particular que apareix dins de la col·lecció infantil Merlet. Es tracta d’una obra de David Ortín, amb les il·lustracions del reconegut caricaturista Joan Vizcarra.

l conte ha pres com a punts de referència les representacions de Els Pastorets de l’Espluga de Francolí. En el projecte s’hi han implicat tant Els Pastorets de l’Espluga com la companyia Tratea Teatre i la Factoria Bram. A més, ha disposat del suport del Departament de Cultura i l’Ajuntament de l’Espluga.

Els Pastorets de l’Espluga tenen els seus orígens el 1940 al Teatre Cultural i des del 1976 es representen al Teatre del Casal. Cada dos anys, el Teatre del Casal acull les representacions de l’obra de Josep M. Folch i Torres a càrrec del grup Tratea Teatre del Casal amb un equip d’un centenar de persones.

La seva producció ha estat la que ha pres com a model Vizcarra per il·lustrar el conte d’Ortín. Vizcarra és conegut per la seva obra, que s’ha pogut veure en publicacions com ‘El Jueves’, ‘El Periódico de Catalunya’, ‘Ara’, ‘Interviu’ o ‘L’esportiu’, entre molts d’altres