"Catalunya a Santiago, descansant a Bueu, seguint el camí de les estrelles". Aquest és el títol de la catifa elaborada per la Federació Catalana d'Entitats Catifaires (FCEC) al IV Encuentro Internacional de Alfombristas de Bueu, celebrat al municipi gallec. Joan Novell va ser l'autor d'una obra confeccionada per setze catifaires catalans: onze de l'Acció Cívica de Caldes de Montbui, dos del Casal de Mollet, dos altres de l'associació Cultural i Tradició de Ripollet, i un darrer provinent del Foment de Sitges. La catifa, de 8x4 metres de llargada, va ser ideada pel dissenyador gràfic Quim Dasquens.
Joan Novell va ser l'autor d'una obra confeccionada per setze catifaires catalans: onze de l'Acció Cívica de Caldes de Montbui, dos del Casal de Mollet, dos altres de l'associació Cultural i Tradició de Ripollet, i un darrer provinent del Foment de Sitges. La catifa, de 8x4 metres de llargada, va ser ideada pel dissenyador gràfic Quim Dasquens.En la seva confecció, que desitjava reflectir el missió d'unió i pau entre els peregrins del Camí de Sant Jaume, es va optar per una tècnica mixta, consistent en l'ús de flors i material diversos: clavells blancs, vermells i grocs, pradella seca marró, encenalls tenyits de cinc colors, terra de platja natural, fulla de magnòlia seca trinxada, marro de café, terra de gat, sorra de platja tenyida en dos grisos, conxa d'escopinyes trinxada i tenyida marró, branquetes de tuia tallades, terra negra i sal tenyida en tres tons de blau.
Durant la recepció institucional a l'Ajuntament de Bueu, Vicenta Pallarès va voler agrair l'organització de l'acte, a càrrec de l'entitat Asociación Alfombristas Corpus Bueu, que va definir com un "equip de Primera Divisió" en l'àmbit catifaire. La presidenta de la FCEC i la Comissió Gestora Internacional de Catifes d'Art Efímer va reivindicar l'excel·lent tasca d'entitats, com la galleca, que desenvolupen els seus projectes amb un "pressupost low cost".
Els 130 catifaires que van assistir al IV Encuentro Internacional de Alfombristas de Bueu van gaudir d'un programa complet, que va contemplar excursions, l'assistència a un festival de Gaites. Com és habitual en les trobades catifaires, també es va reservar un espai destacat per als tallers de formació. Entre altres matèries, van organitzar-se sessions sobre l'art hindú del Ragoli i sobre la preparació i aprofitament de la flor, aquest darrer a càrrec de la sòcia del Foment de Sitges Núria Carbonell.