L’Institut Ramon Muntaner ha obert la convocatòria als Premis Recercat 2022, uns guardons que reconeixen la tasca important que fan els centres d’estudis en el conjunt dels territoris de parla catalana en relació a la recerca local i el patrimoni de proximitat. Les candidatures s’hi poden presentar fins al 15 d’abril.
Els Recercat, que enguany arriben a la 18a edició, distingiran una entitat, que serà guardonada amb un premi en metàl·lic de 1.000€ i un obsequi, i també una persona vinculada als centres d’estudis pel seu compromís amb la recerca i l’activitat cultural. Aquesta rebrà un obsequi commemoratiu i la litografia titulada Cessabit d’Anna Bustins.

Les entitats del món de la cultura i la recerca locals que vulguin presentar les seves candidatures ho poden fer fins al dia 15 d’abril a través d’un correu electrònic a l’adreça info@irmu.org. Les candidatures han de tenir el suport d'altres entitats o institucions.

La concessió dels premis es farà en el decurs del Recercat. Jornada de Cultura i Recerca Local dels Territoris de Parla Catalana, que se celebrarà a Igualada del 6 al 8 de maig en el marc dels actes de la Capital de la Cultura Catalana.

En la darrera edició, el 2021, els guardons van ser per a l’Institut Menorquí d’Estudis, en la categoria d’entitat, i ‘ex aequo’ per a Joan Ramon Vinaixa Miró i Fermín Pardo Pardo, en la categoria de persona, reconeixent l’àmplia tasca que tots tres fan, des de Menorca, Terres de l’Ebre i València, en la investigació i promoció de la cultura local i comarcal.

Podeu consultar les bases del Recercat 2022 en aquest enllaç.