Les 230 colles que participaran en la Trobada Nacional desfilaran en quatre cercaviles simultànies, que tindran el punt d’inici al passeig dels Til·lers (est), a la ronda de Sant Pere (oest), a la plaça comercial (sud) i a l’Estació del Nord (nord). Seran encapçalades, respectivament, pels gegants de la Ciutat de Barcelona, els gegants del Pi, els gegants de Santa Maria del Mar i els gegants de l’Agrupació de Colles de Geganteres de Catalunya (ACGC), entitat organitzadora de l’acte juntament amb la Coordinadora de Geganters de Catalunya.
Totes les figures confluiran al passeig Lluís Companys, on es faran els balls de protocol: els ball de l’Aniversari (ACGC), la Gavaldana a càrrec dels capgrossos Macers i el Ball dels Gegants de la Ciutat. Tot seguit es clourà la festa amb una ballada conjunta de totes les colles participants, al so del grup de música Metralla.

Com a prèvia a la Trobada Nacional el Born Centre de Cultura i Memòria acollirà una exposició de trenta parelles de gegants barcelonines, que es podrà visitar gratuïtament del 21 al 27 d’abril en l’horari habitual del recinte (10-20 h).

La Trobada Nacional de Gegants 2024 se celebra a Barcelona per commemorar el 600 aniversari de la primera referència documental a Catalunya d’uns gegants, registrada en el Llibre de solemnitats de la ciutat. Per celebrar l’efemèride, s’organitzarà un extens calendari d’activitats: exposicions al Born Centre de Cultura i Memòria i al Museu Etnològic, protagonisme de gegants europeus a les Festes de la Mercè, una trobada de figures centenàries (18-19 octubre),  o bé un congrés que comptarà amb ponents barcelonins, catalans i internacionals. 

Candidatures a grans esdeveniments del calendari geganter. 
L’ACGC ha fet una crida pública a les ciutats que desitgin acollir la 17a Fira del Món Geganter (2025) i la 37a Ciutat Gegantera (2026). Les colles interessades poden fer la petició en els correus agrupacio@gegants.cat i comunicacions@gegants.cat