Com ja és tradició, Calella serà l’encarregada de donar la benvinguda, dijous 5 de setembre, el dia previ a la inauguració, els actuants participants, que en aquesta edició seran prop de 200 persones. Divendres acollirà la cercavila pels carrers de la localitat i l’acte inaugural, on els Gegants de Calella seran els amfitrions en representació de Catalunya a les JIF. Els actes a Calella es perllongaran durant tota la setmana amb actuacions dels diferents grups, concert de músiques del món i tallers de dansa.
Les jornades començaran la seva itinerància arreu de Catalunya, amb una triple programació: a Santa Maria de Palautordera (Auditori Parc Reguissol) actuarà el ballet mexicà de Tamaulipas, un grup que presenta des del folklore tradicional fins a propostes escèniques creatives per mostrar al món la riquesa cultural de la seva terra; a Juncosa (Poliesportiu) s’estrenaran el ballet folklòric Dakar del Senegal (grup que ha substituït a l'últim moment al ballet indi Raaga) i el grup S’Eixam Mallorquí Sóller, i a Rajadell (Plaça de l’Església) el ballet Krujevà, de la República de Baixkíria, i l’Esbart Cor de Catalunya mostraran la riquesa de les seves tradicions.
El festival continuarà durant deu dies amb actuacions a Arenys de Mar, La Llagosta, Barcelona (Casino de l’Aliança de Poblenou), Montblanc, Bellpuig, Matadepera, Ripoll, Gironella, Hospitalet de Llobregat, Vilanova d’Espoia i Figueres, on serà la cloenda. D’aquesta manera, segons explica el president d’Adifolk, Ivan Besora, el festival ha volgut recuperar per a la cloenda el caràcter itinerant dels inicis, i si els darrers 4 anys s’havia fet a Barcelona, enguany l’escenari serà la capital de l’Alt Empordà, “amb l’objectiu que cada any es pugui celebrar a una demarcació diferent”.
Tant l’espectacle inaugural com la cloenda, a més de les actuacions individuals dels grups, hi haurà un espectacle conjunt que fusionarà les tradicions dels diferents participants, amb una orquestra internacional i un grup de ball integrats per artistes de cada país i que interpretaran una peça tradicional catalana. “L’objectiu del festival –explica Besora– no és només allò que el públic pot veure al carrer i als espectacles, sinó sobretot fomentar la interrelació i estrènyer els llaços entre els grups catalans i els visitants, per tal que comparteixin experiències i que ells coneguin les nostres tradicions i nosaltres les seves”.
Descarrega't en aquest enllaç tota la programació del festival.