El Cor Jove Nacional de Catalunya (CJNC) celebrarà del 14 al 18 d’abril el seu encontre de Setmana Santa, uns dies de convivència i de treball que dedicaran sobretot a enregistrar algunes de les obres que han format part del seu repertori. La trobada marcarà el punt final de l’onzena edició del Cor, que es va posar en marxa l’estiu 2023 i que acaba aquest abril, i que ha comptat amb la direcció de Mireia Barrera. Per això, la directora terrassenca vol que aquesta gravació serveixi com “un testimoni d’aquests gairebé dos anys de treball”.
El divendres 18 d’abril (19h), com a cloenda de la Trobada, el Cor oferirà un concert a la seu dels Amics de les Arts i Joventuts Musicals de Terrassa. Els joves cantaires oferiran un repertori profà de música catalana, majoritàriament amb arrels populars o tradicionals catalans, d’autors com Manuel Oltra, Eduard Toldrà, Frederic Mompou, Enric Morera, Ricard Lamote de Grignon o Anselm Clavé. Estaran acompanyats al piano per Jordi Castellà.
Mireia Barrera, directora de la 12a edició del Cor
Format per una trentena de nois i noies entre els 18 a 28 anys, el Cor Jove és un projecte del Moviment Coral Català i Corals Joves de Catalunya que vol oferir una oportunitat als joves talents del país, sota la direcció de reputats directors nacionals i internacionals. L’onzena edició del Cor clou aquesta Setmana Santa la seva etapa (la formació es renova totalment cada dos anys), per donar l’oportunitat a altres joves. Ja s’han convocat les audicions per formar la 12a edició (seran els dies 20 i 31 de maig i 1 de juny), que es posarà en marxa l’estiu de 2025.
Mireia Barrera, que acabava també la seva etapa com a directora del cor aquest mes d’abril, ha explicat que ha renovat el seu compromís per dos anys més: “Em vam proposar si volia continuar per poder aprofundir en el projecte, perquè trobar-nos només per Setmana Santa i a l’estiu és molt poc, són dos anys però quatre trobades, i vaig acceptar amb molt de gust”.
De l’onzena edició, la directora fa una valoració molt positiva. “He pogut constatar que existeixen joves cantants, amb molt bon nivell, molt de talent, molt de coneixement i molt dúctil. Hem pogut fer els programes que hem proposat, alguns molt difícils”. Per la nova etapa, espera poder mantenir el mateix nivell. “I també voldria que el Cor Jove Nacional de Catalunya tingués encara més projecció de la que ara té”, explica. “En aquests dos anys hem aconseguit cantar en espais importants: en el Festival Dansàneu a l’estiu, amb Biterna i els joves d’IT Dansa, i després a la Fira Mediterrània, en una segona edició del mateix espectacle, que ens van permetre sortir dels circuits habituals del món coral que són petits. Voldria que el cor pogués incidir més en el món cultural català, i que se’ns conegués més i poguéssim cantar en espais que s’ho mereixen”.
I afegeix que continuarà apostant per concerts interdisciplinars. “El primer any va ser la poesia, amb la col·laboració de l’artista Perejaume, i en el darrer estiu va ser la dansa, amb Biterna. Continuarem treballant amb aquest enfocament”.